Onze verbouwing

In oktober 2020 is gestart met de realisatie van 20 appartementen in een appartementencomplex, met op de begane grond ons eigen grand cafe. Vanwege constructieve complicaties in ons oude pand aan de Burg. Backxlaan werd onze ‘oude’ locatie eerst gesloopt, waarna vervolgens is gestart met de herbouw!

Update #1 – 25 november 2020
De sloop van onze ‘oude’ locatie, de omliggende twee panden en het verwijderen van de verouderde fundering is afgerond. Alle panden maken plaats voor het gemoderniseerde grand cafe en 20 nieuwbouwappartementen.

Update #2 – 2 december 2020
Het bouwbedrijf, verantwoordelijk voor de bouw van het complex, is gestart met het aanbrengen van de voorzieningen voor de nieuwe fundering. Zodra dit afgerond is kunnen zij beginnen met het leggen van de fundering. Hieronder kun je in een video de vorderingen bekijken van het aanbrengen van deze voorzieningen.

Update #3 – 17 december 2020
Vechtdal Bouw heeft in samenwerking met de Viersprong en Historische Vereniging ‘Ni’jluusn van Vrogger’ een tijdlijn geschetst in de vorm van een video, welke je hieronder kunt bekijken. In de tijdlijn krijg je een goed beeld van de diverse verbouwingen en aanpassingen die het pand heeft ondergaan door de jaren heen.

Update #4 – 21 januari 2021
Vechtdal Bouw is reeds begonnen met het leggen van de vloeren op de begane grond van het complex, de vloeren waarop wij jullie straks terug kunnen vinden! Het project krijgt steeds meer vorm en de contouren van het nieuwe pand zijn al goed te zien!

Update #5 – 26 februari 2021
In samenwerking met Gerrits Lijmwerken is Vechtdal Bouw begonnen met het lijmen van de kalkzandsteenmuren op de begane grond, dit zijn de muren die zowel aan de binnen- als buitenkant van ons pand echt vorm gaan geven aan de ruimtes. Zo krijg je, ook zonder dak, steeds meer gevoel bij het restaurant en bijvoorbeeld ons vernieuwde zalencentrum.

Update #6 – 14 april 2021
Vechtdal Bouw is op deze zonnige dagen begonnen met het leggen van de vloeren op de eerste verdieping, in feite is dat ons ‘plafond’. Bij het afronden van deze fase kunnen ze starten op de eerste verdieping van het complex. Op deze verdieping is straks het eerste gedeelte van de appartementen terug te vinden. Na het leggen van de vloeren op de eerste verdieping zijn onze ruimtes tastbaarder dan ooit!

Update #7 – 19 mei 2021
In samenwerking met Witpaard & van den Berg Metselwerken is Vechtdal Bouw gestart met het opmetselen van de buitenmuren op de begane grond! Dit betekent dat onze verdieping straks de daadwerkelijke look-and-feel zal krijgen.

Update #8 – 14 juni 2021
Het is inmiddels al weer even geleden dat er een bouwupdate geplaatst is. Er is op onze verdieping ook niet zoveel gebeurd. De ruimtes waar je in de toekomst het restaurant en het zalencentrum terug zult vinden staan helemaal vol met stempels. Deze stempels ondersteunen de gehele constructie. Op dit moment zijn onze ruimtes nog niet begaanbaar, zoals je ook op de foto’s terug kunt zien. Belangrijk zijn deze stempels, omdat ze reeds begonnen zijn met het leggen van de tweede en daarmee laatste verdiepingsvloer!

Update #9 – 15 juli 2021
Naast dat ons restaurant steeds meer vorm krijgt op de begane grond en de andere verdiepingen achter prachtige gevelstenen verdwijnen, is er nog een ruimte waar volop aan gebouwd wordt, namelijk ons zalencentrum! Ook hier zijn uiteraard stempels geplaatst om de gehele constructie tijdelijk te ondersteunen. Ondanks alle stempels zagen wij tóch kans de eerste mensen hier te ontvangen. De bewoners van alle appartementen hebben tijdens een bewonersbijeenkomst voor het eerst gebruik mogen maken van deze zaal. In de toekomst wordt hier een prachtige feestzaal voor allerlei vormen van bijeenkomsten gerealiseerd.

Update #10 – 24 september 2021
Daar zijn wij weer! De vakmensen van Vechtdal Bouw hebben genoten van een welverdiende bouwvakantie. Na de bouwvakantie zijn ze hard aan de slag gegaan om de stempels uit ons gehele pand te verwijderen. Het dak heeft in de vakantie kunnen uitharden en dit betekent dat de stempels geen functie meer hebben. Ondertussen is Fikken Installatie begonnen met het installatiewerk. Van contactdozen in de muur, leidingwerk voor achter de bar tot het netwerk voor de vloerverwarming aanleggen. Op de foto’s kun je goed zien hoe ver ze inmiddels al zijn!

Update #11 – 12 oktober 2021
Weinig verhullende foto’s op dit moment! Onze nieuwe locatie staat nog in de steigers. Nu je niet zoveel van de werkzaamheden kan zien, betekent dat niet dat de vakmensen druk bezig zijn in en rondom het pand. Zo worden vanaf de steigers de laatste gevelwerkzaamheden uitgevoerd en zijn ze al begonnen met het voegen van de gevelstenen. Wat wél te zien is, zijn de prachtige boeien die je rondom de dakrand vindt! De witte boeien steken trots boven de steigers uit.

Update #12 – 25 oktober 2021
Het moment is eindelijk daar! De grote werkzaamheden aan de gevel zijn afgerond en dat betekent dat de aannemer is begonnen met het afbreken van de steiger. Stukje voor stukje komt het gehele pand inclusief de prachtige gevels tevoorschijn! Binnenkort gaat Designut in opdracht van Vechtdal Bouw nieuwe dronefoto’s schieten om vanuit de lucht dit prachtige pand te kunnen bekijken! Stay tuned!

Update #13 – 28 oktober 2021
Daar zijn we even kort voor een kleine update, deze keer niet vanaf de grond maar vanuit de lucht! Wij zijn samen met de installateur het dak op geweest om onze schachten te controleren, zoals bijvoorbeeld de afvoer van onze afzuigkap. Wij konden het uiteraard niet laten om vanaf bovenaf een aantal prachtige foto’s te schieten!

Update #14 – 9 november 2021
Binnen in het pand is niet stil gezeten! De cementdekvloer is inmiddels gelegd, hierdoor hebben wij een strakke vloer waarop wij straks kunnen gaan afwerken. Door het storten van deze vloer lijken alle ruimtes gelijk een heel stuk groter! Schijn bedriegt uiteraard, hier wordt ons prachtige interieur geplaatst. Hoe dat eruit komt te zien kun je ook via deze pagina volgen! Ook zijn de installateurs van Fikken Installatie en 4Horeca nog druk bezig met het aanleggen van onder andere de ventilatie in alle ruimtes, elektriciteitsvoorzieningen in de keuken en bekabeling voor alle verlichting. Je kunt ook goed zien dat er heel veel daglicht naar binnen schijnt, dit komt door de vele raampartijen waar straks prachtige kozijnen in komen.

Update #15 – 12 november 2021
Daar zijn de beloofde dronefoto’s van Designut! Nu echt alle steigers zijn verdwenen uit het straatbeeld kun je pas echt goed zien hoe het pand er straks bij staat! Alle verschillende gevels maken een compleet plaatje. Wij zijn ontzettend blij met deze foto’s en gaan ondertussen binnen weer hard verder aan de slag met de voorbereidingen voor de komst van onder andere de keuken!

Videofragmenten

Update #2
Start funderingen

Update #3
Viersprong door de jaren heen