Onze verbouwing

In oktober 2020 is gestart met de realisatie van 20 appartementen in een appartementencomplex, met op de begane grond ons eigen grand cafe. Vanwege constructieve complicaties in ons oude pand aan de Burg. Backxlaan werd onze ‘oude’ locatie eerst gesloopt, waarna vervolgens is gestart met de herbouw!

Update #1 – 25 november 2020
De sloop van onze ‘oude’ locatie, de omliggende twee panden en het verwijderen van de verouderde fundering is afgerond. Alle panden maken plaats voor het gemoderniseerde grand cafe en 20 nieuwbouwappartementen.

Update #2 – 2 december 2020
Het bouwbedrijf, verantwoordelijk voor de bouw van het complex, is gestart met het aanbrengen van de voorzieningen voor de nieuwe fundering. Zodra dit afgerond is kunnen zij beginnen met het leggen van de fundering. Hieronder kun je in een video de vorderingen bekijken van het aanbrengen van deze voorzieningen.

Update #3 – 17 december 2020
Vechtdal Bouw heeft in samenwerking met de Viersprong en Historische Vereniging ‘Ni’jluusn van Vrogger’ een tijdlijn geschetst in de vorm van een video, welke je hieronder kunt bekijken. In de tijdlijn krijg je een goed beeld van de diverse verbouwingen en aanpassingen die het pand heeft ondergaan door de jaren heen.

Update #4 – 21 januari 2021
Vechtdal Bouw is reeds begonnen met het leggen van de vloeren op de begane grond van het complex, de vloeren waarop wij jullie straks terug kunnen vinden! Het project krijgt steeds meer vorm en de contouren van het nieuwe pand zijn al goed te zien!

Update #5 – 26 februari 2021
In samenwerking met Gerrits Lijmwerken is Vechtdal Bouw begonnen met het lijmen van de kalkzandsteenmuren op de begane grond, dit zijn de muren die zowel aan de binnen- als buitenkant van ons pand echt vorm gaan geven aan de ruimtes. Zo krijg je, ook zonder dak, steeds meer gevoel bij het restaurant en bijvoorbeeld ons vernieuwde zalencentrum.

Update #6 – 14 april 2021
Vechtdal Bouw is op deze zonnige dagen begonnen met het leggen van de vloeren op de eerste verdieping, in feite is dat ons ‘plafond’. Bij het afronden van deze fase kunnen ze starten op de eerste verdieping van het complex. Op deze verdieping is straks het eerste gedeelte van de appartementen terug te vinden. Na het leggen van de vloeren op de eerste verdieping zijn onze ruimtes tastbaarder dan ooit!

Update #7 – 19 mei 2021
In samenwerking met Witpaard & van den Berg Metselwerken is Vechtdal Bouw gestart met het opmetselen van de buitenmuren op de begane grond! Dit betekent dat onze verdieping straks de daadwerkelijke look-and-feel zal krijgen.

Update #8 – 14 juni 2021
Het is inmiddels al weer even geleden dat er een bouwupdate geplaatst is. Er is op onze verdieping ook niet zoveel gebeurd. De ruimtes waar je in de toekomst het restaurant en het zalencentrum terug zult vinden staan helemaal vol met stempels. Deze stempels ondersteunen de gehele constructie. Op dit moment zijn onze ruimtes nog niet begaanbaar, zoals je ook op de foto’s terug kunt zien. Belangrijk zijn deze stempels, omdat ze reeds begonnen zijn met het leggen van de tweede en daarmee laatste verdiepingsvloer!

Videofragmenten

Update #2
Start funderingen

Update #3
Viersprong door de jaren heen